Vänstern på stickspåret
Filed under inrikes on 1/27/2009 by Author: red.

Vänstern på stickspåret

Den mäktiga demonstrationen mot massakern på Ghaza 10/1, 12 000 personer, och den ekonomiska krisen borde vara början på slutet på stickspårsvänsterns dominans.

Bör man inte skilja på motsättningar inom folket och mellan folket och fienden ? Eller när fienden i stort är överens med dig om det mesta,är det då inte dags att ta sig en funderare?

En dominerande gren inom stickspårsvänstern är borgerlig feminism.
Behöver vi fler kvinnor i politiken, eller behöver vi fler socialister - kvinnor eller män?

Hugo Chavez, Evo Morales, som stod upp för folket i Gaza, står upp för de förtryckta och utsugna.

De råkar vara män. Hade de varit kvinnor hade det naturligtvis varit lika bra.

En rad kallhamrade reaktionära kvinnor,har paserat revy de senaste decenierna de har knappast gynnat de förtyckta folken, freden, eller för den delen kvinnorna.

Magaret Thatcher, Madeleine Albright, Condoleezza Rice, Angela Merkel och den senaste i raden av bomb högerns mordänglar, Tzipi Livni.

I den västliga "demokratiska" demagogin , påstås det att man bombat Afghanistan, Irak och även Gaza för att bekämpa terrorism och kvinnoförtryck.

På hemmaplan har en rad kvinnor gjort kariär inom offentlig sektor på att skära ner.

Skrotning av offentlig sektor blir inte bättre av att chefer,politiker är kvinnor. Det är inte könet på chefen, politikern som är avgörande utan politikens innehåll.

Det är heller inte etnisk bakrund eller hudfärg som är avgörande, "invandrare " som bedriver främlingsfientlig politik , gör ej politiken mindre rasistisk.

Motsättningen står inte mellan brandmännen och undersköterskor, den står mellan arbete och kapital? Klassklyftorna ,orättvisorna har ökat på grund av en frånvarande vänsterpolitik.

Feministerna inom vänstern och folkpartiet nöjer sig inte med att låta kvinnors missnöje vända sig mot männen i stället för mot överheten. Nu uppmanas vi även bekämpa andra kvinnor, sjalbärarna!

Står huvudmotsättningen mellan kvinnor som bär sjal eller de barhuvade eller de med toppluva?

Den mäktiga demonstrationen 10/1 var ett levande bevis för att inte så är fallet, att se en så brokig samling av alla sorters människor, alla åldrar, alla nationaliteter, alla sammhällsskikt, inte minst alla ungdomar från Stockholms förorter var glädjande.

Det visar också vilken kraft det ligger i att ena i stället för att splittra, i viktiga politiska frågor.

Länge nog har den exklusiva vänstern sökt lägga beslag på politiken, genom att sätta fokus på matvanor, sexvanor, klädstil.

Huvudmotsättningen kan ej gå mellan de som äter linssoppa och de som föredrar en korv med mos, eller de som gör köttgryta på hallalslaktat.
Det kan heller inte vara vänsterns uppgift att ändra på folks sexuella läggning. HBT:rörelsen är ingen vattendelare mellan höger och vänster. Låt män och kvinnor få förälska sig, para sig, få barn utan moralkakor från en vänster som tagit som sin uppgift att bekämpa heteronormen.

Att göra vänstern så exklusiv att snart bara queerfeministiska vegeterianer i kravmärkta kläder och foträta skor, eller homosexuella karlar (utan minkpäls), duger till aktivister, utestänger de som är i behov av vänsterpolitik socialism. De som känner sig hotade av dagens utvecklig mot en allt brutalare kapitalism.

Ska vänstern reserveras åt en exklusiv liten skara , Som vill göra kariär inom det etablerade sammhället?

Låt oss lära av vänstern i arbetarörelsens barndom, låt oss lära av vänstern i Europa på 30-40talet som kämpade mot och krossade fachismen, låt oss lära av dagens latinamerikanska vänster och alla andra folkliga rörelser ute i värden ,hur man enar folk i kamp mot klassförtryck och imperialism.

"Proletärer i alla länder förenen eder"

Dine Malmsten


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net