Örfil åt ICC
Filed under utrikes on 3/5/2013 by Author: red.

Örfil åt ICC


Det kenyanska folket har utdelat en välförtjänt örfil åt Internationella brottmålsdomstolen som genom sin rasistiska praxis skämmer ut Europa i världens ögon.

Uhuru Kenyatta kammade hem 54 procent mot Odingas 44 procent. Det visar att kenyanerna inte lät sig påverkas av "varningarna" från USA och Europa om följderna av att ha en ledare som står under åtal av ICC i Haag (som inte ska sammanblandas med den fristående ICJ, International Court of Justice).

Om man betraktar ICC:s nuvarande lista över pågående mål så står där

Kongo
Uganda
Centralafrikanska republiken
Kenya
Libyen
Elfenbenskusten
Mali

Det är alltså, om man får tro ICC, enbart i Afrika som det begås krigsförbrytelser - och då enbart av afrikanska ledare,

De tre sistnämnda länderna har utsatts för västliga militära invasioner utan att det på minst sätt påverkat ICC eller lett till några åtal mot inkräktarna, trots att aggression är folkrättens största förbrytelse.

ICC:s legitimitet är tveksam redan genom den dåliga anslutningen. USA och Israel står naturligtvis utanför och är inte bundna av ICC:S regler, vilket inte hindrar att USA i FN:s säkerhetsråd gärna röstar för att skicka sina motståndare till ICC.

31 länder har skrivit på men ej ratificerat, tvekar alltså. Kina och Indien har inte heller skrivit på.

Stefan LindgrenFler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net