Mordbrännare som brandsoldater
Filed under utrikes on 3/3/2013 by Author: red.Mordbrännare som brandsoldaterSyriens president, Bashar al Assad, anklagar Storbritannien för att "trakassera" landet och spela en föga konstruktiv roll i regionen.

I en intervju med brittiska Sunday Times sade Assad att Storbritanniens stöd för den väpnade kampen mot Syriens regering var "ytligt och omoget".

"Om de vill ändra sin roll måste de börja agera på ett mer rimligt och ansvarsfullt sätt. Fram till dess kan vi inte förvänta oss att mordbrännare ska agera brandsoldater", sade han.

Storbritannien har öppet ställt sig bakom oppositionskoalitionen som den legitima företrädaren för det syriska folket.

På frågan om utnämningen av John Kerry som ny amerikansk utrikesminister säger Assad att han hellre  dömer honom efter hans politik än på hans personlighet.

Den syriska presidenten uppmanar Turkiet, Qatar och Saudiarabien sluta skicka stöd till rebeller, som han kallade "terrorister".

"Om någon verkligen vill ... hjälpa Syrien och hjälpa slut på våldet i vårt land, kan de bara göra en sak: åk till Turkiet och tala om för president  Erdogan att han måste stoppa smugglingen av terrorister till Syrien. Sluta skicka vapen och tillhandahålla logistiskt stöd till terrorister. "De kan åka till Qatar och Saudiarabien och säga åt dem att sluta finansiera terroristerna i Syrien."


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net