Tunga vapen i terroristernas händer
Filed under utrikes on 2/24/2013 by Author: red.


Tunga vapen i terroristernas händerEn brittiskt bloggare Elliot Higgins, som kallar sig "Black Moses", har systematiskt gått igenom de syriska terroristernas filmer på YouTube liksom den syriska regeringens bilder av beslagtagna vapen och visat att en mängd moderna vapen har strömmat in i landet sedan nyår.

Det handlar bla om den rekylfria M60-kanonen (82 mm; se bilden), M79 Osa raketgevär - båda av jugoslaviskt ursprung, RPG-22 raketgevär och Milkor MGL/RBG-6 granatkastare, den sistnämnda av sydafrikansk konstruktion men även tillverkad i Kroatien.

De jugoslaviska vapnen finns förmodligen till salu i alla de stater som tidigare ingick i den jugoslaviska federationen.

De nya vapnen har strömmat in över den jordanska gränsen till sydvästprovinsen, uppger Washington Post idag söndag med arabiska och syriska terrorister som källor.

Tjänstemännen ville dock inte avslöja namnet på de utländska makter som levererar vapnen, de första tunga vapen som hittills hamnat i terroristernas händer.

Saudiarabien, Qatar, USA och dess europeiska allierade, Turkiet och Förenade Arabemiraten är de främsta supportrarna av invasionen av utländska jihadister och vapen i Syrien.

http://brown-moses.blogspot.se/2013/01/evidence-of-multiple-foreign-weapon.htmlär börjar text......SLUT


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net