Iran tog över drönare
Filed under utrikes on 2/24/2013 by Author: red.

Iran tog över drönare


Iran hävdar att dess revolutionära garde har lyckats ta över kontrollen av en utländsk drönare och landa den, denna gång under en militär övning i sydöstra provinsen Kernan.

Den iranske  generalen Hamid Sarkheli sade på lördagen, i TV-sändningar som numera är förbjudna att länka i EU, att han lyckats hacka den digitala fjärrstyrningen av drönaren och ta över kommandot.

En annan militär talesman förklarade att det var resultatet av en av de särskilda arbetsgrupper det iranska försvaret inrättat för modern elektronisk krigföring.

Iranierna har inte avslöjat vem drönaren faktiskt tillhörde. Washington förnekar att drönaren var deras. Men i januari hävdade Irans försvarsmakt att två amerikanska spiondrönare har tagits ned de senaste 17 månaderna.

Händelsen understryker spänningen i Gulfregionen mellan Iran och USA, som har dragits in i en allt bittrare politisk konfrontation över Irans påstådda kärnvapenprogram.

Bland de metoder som används i Irans krigsspel, nämnde general Sarkheli att Iran numera har egna drönare som kan slå till mot fienden.

russia today


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net