Terrorister kräver förtroende
Filed under utrikes on 2/23/2013 by Author: red.

Terrorister kräver förtroende


Igår blockerade amerikanska tjänstemän en ryskstödd resolution i FN:s säkerhetsråd som fördömde torsdagens terroristdåd  i den syriska huvudstaden Damaskus.

FN-Arabförbundets fredssändebud i Syrien Lakhdar Brahimi sade att attackerna i Damaskus hade dödat ca 100 personer döda och sårat ytterligare 250.

Brahimi beskriver attackerna som en "krigsförbrytelse" och tillade  att "ingenting kan motivera sådana fruktansvärda handlingar som utgör krigsförbrytelser enligt internationell rätt."

Europeiska unionens utrikespolitiske talesperson Catherine Ashton sade "ingenting kan rättfärdiga en handling av sådan brutalitet som dödade så många människor, de flesta civila, inklusive barn."

Cirka 22 personer dog i tre bilbombsattacker i norra Damaskus. Den huvudsakliga bilbomben i centrala Damaskus hade det regerande Baathpartiets huvudkontor och en skola som måltavla. Den dödade 63, inklusive många barn.

Även om ingen har tagit ansvar för bombdåden misstänks de allmänt  ha utförts av Al Nusra-fronten, en grupp med al-Qaida-koppling, som nyligen förklarade att den skulle inleda en offensiv för att "befria Damaskus."


Att ett antal västmakter vågat försiktigt kritisera terroristdåden i Syrien är mer än den s k oppositionskoalitionen kan tåla.
Den USA-stödda koalitionen säger att den nu drar sig ur flera internationella möten som ska söka en lösning på konflikten.

Tillkännagivandet kom sent i fredags kom efter att koalitionen hade lovat bilda "regering" för "befriade områden" i Syrien. Koalitionen sa att den inte skulle delta i möten i Italien, Ryssland och USA för att protestera mot den "skamliga" bristen på internationellt fördömande av "brott mot det syriska folket". Som brott mot det syriska folket räknas då endast den legitima regeringens åtgärder för att försvara civilbefolkningen mot terroristernas kaos, inte samma terroristers meningslösa blodspillan.

Vredesutbrottet mot den internationella "tystnaden" är en fars, som syftar till att pressa ut ännu mer stöd av västmakterna. I veckan utlovades 100 miljoner dollar från Qatar och Turkiets islamistiska regering pumpar in gränslösa resurser i kriget. Storbritanniens försvarsminister Hague har varit på rundresa till Qatar och Libanon för att samordna det militära stödet.

"Regeringen" för terroristkontrollerade områden ska utses på ett hotell i Istanbul 2 mars

red


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net