Lönesänkarna på SVT
Filed under inrikes on 2/21/2013 by Author: red.

Lönesänkarna på SVT

Lönesänkarna var ett mycket sevärt, intressant program som kan ses på SVT Play.

Klasskillnaderna är lika stora nu, som före 1:a världskriget!

Hur kunde det bli så?

De 1 procent rikaste disponerar minst 33 procent av BNP

Klass skillnaden har ökat snabbare i Sverige en i många andra länder, men är en allmän tendens.

När lönerna minskar i förhållande till vinsten,  lånar de arbetande till konsumtion, vilket är den största orsaken till den ekonomiska krisen.

Mycket bra, pedagogiskt och noggrant program! Se det.

Dine Malmsten

är börjar text......SLUT


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Jan Hagberg, Posted on 2/21/2013
Något så utomordentligt sällsynt som ett upplysande ekonomiprogram i SVT!

Två reflexioner:
1. Dessa tjänande alternativt enfaldiga forskare är en styggelse. Men maktens smörjfett som Sven Grassman uttryckte det. Ekonomiprofessorn, regeringens långtidsutredare Nils Gottfries stod som fallen från skyarna, ställd inför det faktum att hans grundläggande modellantagande inte hade minsta koppling till verkligheten. Lars Calmfors, som med rätta ständigt fått höra anklagelsen att han agerar politiskt men alltid fått smita undan med hänvisningar till sin ”forskning”, hade åtminstone tillräckligt med vett att ta ett litet nätt steg åt sidan, eller ska vi säga bakåt? I vilket fall som helst, avklädningen var elegant! Men med det närmar vi oss ett ännu större problem!
2. Vi har i Sverige inte tillgång till alternativt uppfostrade ekonomer, i varje fall inga under pensionsåldern vilken den nu än ska vara; landet står helt naket, det saknas en infrastruktur av utbildade ekonomer som med sakkunskap och insikt kan besätta nödvändiga nyckelposter, på riksbanken, i förvaltningar släppa upphandlingssyndromet, osv. Hur ska en vettig styrning kunna omsättas i praktisk handling?
Jag har kollat kommentarer till programmet på några ekonomibloggar, dominerade av unga ekonomer, tvärsäkra förstås (det tycks ingå i utbildningen). Jag måste säga, att jag tar mig för pannan över alla dessa testuggare. Doktrinära stollar mest hela bunten! Under vilken galge ska de omvändas? Eller hur ska uppfostran gå till?


Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net