Brittisk läcka om provokation i Syrien
Filed under utrikes on 2/12/2013 by Author: red.

Brittisk läcka om provokation i Syrien


Den 22 januari dök en talande läcka upp på Internet. Den brittiska försvarstentreprenören BRITAM hade fått sin server hackad och flera megabyte hemligstämplad information lades ut på Internet.

Det viktigaste dokumentet är ett mail daterat 24 december 2012 från en av Britams direktörer David Goulding till en annan chef på  företaget, Phillip Doughty, som också är före detta SAS-officer:

"Phil.  Vi har ett nytt erbjudande. Det handlar om Syrien igen. Qatarierna föreslår en attraktiv affär och svär på att idén är godkänd av Washington.    Vi måste leverera en CW till Homs, en sovjetisk G-granat från Libyen som liknar dem som Assad bör ha.

De vill att vi ska använda våra ukrainska personal som ska tala ryska och göra en videoinspelning.   Ärligt talat tror jag inte det är en bra idé men de föreslagna beloppen är enorma. Din åsikt?

Vänliga hälsningar David"


CW en standard förkortning för kemiska vapen, "G-granat" är en bomb bestående av en explosiv projektil fylld med giftig gas.

Med tanke på president  Obamas varning att "användning eller transport av kemiska vapen från Assad regimen" skulle medföra en direkt amerikansk intervention i kriget, är det lätt att förstå syftet med en provokation.

Britam skulle allltså använda sin ukrainska personal för att rigga en videofilm som skenbart dokumenterade Assad-regimens förberedelser för gaskrig. I de läckta dokumenten finns privata uppgifter om 58 ukrainska medborgare som arbetar för Britam Defence Ltd i Irak.

Sedan slutet av december 2012 har både israeliska och gulfkällor spridit "rykten" om "ryska trupper som kämpar för Assad" och att "ryska styrkor tar syriska kemiska och biologiska vapen under kontroll". Den kuwaitiska tidningen Al-Seyassah har nyligen publicerat ett par "västerländska underrättelserapporter" om att "Assad redan hade överfört kemiska vapen till terroristerna".

Den 15 januari i offentliggjorde USA-tidskriften Foreign Policy ett "hemlig UD-telegram" om att syrisk militär sannolikt använde kemiska vapen mot sitt eget folk i en dödlig attack förra månaden.

Alla dokument från Britam-läckan finns att ladda ner här.

red
källa: http://www.voltairenet.org/article177357.html


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net