Islamister splittrar arabvärlden
Filed under utrikes on 2/9/2013 by Author: red.

Islamister splittrar arabvärlden


En egyptisk salafistpredikant säger att det inte är förbjudet att våldta och sexuellt trakassera kvinnliga demonstranter på Tahrir-torget i Kairo eftersom de är "korsfarare" som "inte har någon skam, ingen rädsla och inte ens feminism" i kroppen.

I en onlinevideo utlagd i onsdags säger Ahmad Mahmoud Abdullah, känd som "Abu Islam" och ägare av den privata tv-kanalen  "al-Ummah," sade dessa kvinnor "som ber Mursi och brödraskapet att lämna makten" inte är fredade. Om de blir våldtagna är det för att de vill bli det.

"Och förresten, 90 procent av dem är korsfarare och resterande 10 procent är änkor som inte har någon som kontrollerar dem. Man ser kvinnor tala som monster ", tillade han. Abu Islam beskriver också dessa kvinnliga politiska aktivister som "djävlar".

"Du ser en kvinna med sånt luddigt hår! En djävul! Djävlar kallas kvinnor. Lär av muslimska kvinnor, lär och var muslimer. Det finns muslimer och Muslimix", det sista ett öknamn på liberala muslimer.

Flera människorättsgrupper har nyligen fördömt sexuella trakasserier och våldtäkter som 25 kvinnliga demonstranter utsatts för på Tahrirtorget under protester på den andra årsdagen av revolutionen som störtade Hosni Mubarak.

Predikanten, vars uttalanden utlöste en kontrovers, har tidigare anklagats för förtal av den kristna religionen. Åklagarmyndigheten har fått flera anmälningar anklagar honom för att ha förtalat kristendomen genom uttalanden han hade gjort till  tidningen
"Tahrir".

Han och hans son också rev tidigare sönder och brände en bibel framför den amerikanska ambassaden i Egypten under förra årets protester mot den USA-tillverkade film som hånade islams grundare.

31 januari hade 56 personer dödats i sammanstötningar mellan folkmassor och Muslimska brödraskapets regim. En djup klyfta har öppnats i den egyptiska nationen. Samtidigt är Tunisien lamslaget av den första generalstrejken på 35 år - riktad mot den islamska regeringen.

I veckan levererade USA planenligt en kontingent nya F-16-plan till regimen i Egypten. Det är uppenbart att USA:s politik att släppa fram de muslimska brödraskapen till makten har försatt flera länder i djup instabilitet, och just detta kan också vara en medveten politik eftersom det gynnar Israel.

red
http://english.alarabiya.net/articles/2013/02/07/264982.html
Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net