Nato bakom terrordåd i Italien
Filed under utrikes on 2/3/2013 by Author: red.

Nato bakom terrordåd i Italien


I en bok publicerad i början av januari, La Repubblica delle stragi impunite (Republiken av ostraffade massakrer. Opublicerade handlingar om de blodiga händelser som har skakat vårt land), lägger den italienske domaren Ferdinando Imposimato skulden på Nato för  de blodiga attacker som sargade Italienr 1980-talet.

Domare Imposimato hade att döma i flera terrorismrelaterade ärenden, bland annat kidnappningen och mordet på expresident Aldo Moro och mordförsöket på påven Johannes Paulus II.

Han var en ledande maffiabekämpare och är idag hedersordförande i Italiens Högsta domstol. Han valdes till deputeradekammaren (parlamentet) som ledamot för Demokratiska vänsterpartiet och därefter till senaten.

Boken omfattar bland annat ett dokument från 1967 som tyder på att Bilderberggruppen, en klubb som samlar västvärldens mest inflytelserika politikerna och finansmän, verkligen spelat en roll i att utlösa terror. Bilderberggruppen är mycket omskriven i mer eller mindre fantasirika konspirationsteorier, men domare
Imposimatos vittnesmål torde inte kunna viftas undan lika lätt.

Voltaire.net


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net