Ny avslöjanden i Anneli Auer-affären
Filed under utrikes on 2/2/2013 by Author: red.

Ny avslöjanden i Anneli Auer-affären


Den finska tidskriften Hymy har under 40-år svarat för alla avslöjanden i Finland. I Sverige uppmärksammades 2007 att utrikesministern fick avgå för sina SMS , som Hymy publicerade. 1975 stiftades  Lex-Hymy, som förbjuder spridning av uppgifter om privatlivet, som kan förorsaka obehag. Denna lag utnyttjade finska statsministern Matti Vanhanen mot sin fästmö.

Europadomstolen har oftast avvisat domar som bygger på Lex-Hymy, för även i Finland gäller yttrandefriheten. Inom kort kommer Europadomstolen ge sin dom om det var rätt av Finlands Högsta domstol att straffa statsministerns fästmö för att hon gav ut sina memoarer.

Rättsskandeln om trebarnsmamman Anneli Auer fortsätter med nya avslöjanden i Hymy. Auers bror har haft hand om hennes tre små barn, fem, sju och tio år gamla sedan Anneli häktades. Han får 100 000 SEK per månad för besväret. Detta som bakgrund till det som hände på sommaren 2011.

Anneli frigavs av en enhällig hovrätt, men fick inte träffa sina mindre barn. Brodern tog dem på en lång sjöresa. Efter resan lämnade brodern in till åklagaren en video med Annelis sons fantasifulla anklagelser mot sin stora syster (nio år på mordnatten). Kriminaltidningen Alibi berättade 2012-01-24 vad de består av.

Pojkens pseudominnen om mordnatten gav inte underlag för att häkta Anneli på nytt, men pojken kom på anklagelser om sexuallivet i Auers familj, efter pappans död. Stora systern skulle ha haft gruppsex tillsammans med mamman och hennes pojkvän, som de mindre barnen och dessutom tre grannbarn tvingades medverka i. Gruppsexet arrangerades i husets gym, som alla hade nyckel till.

Hymy berättar detta och andra grymheter med stöd av offentliga dokument, som hovrätten har hemligstämplat på 60 år.

Tingsrätten begränsar sig till en bedömning av en mindre del av barnens berättelser - det mesta är fantasier. I Finland finns en gynekolog, som polisen utnyttjar för att få fällande dom i incestmål. Hennes huvudtes är att mödomshinnnan inte spricker vid ett samlag. Alla Auers döttrar har mödomshinnan i behåll. I övrigt slår hon ner på analsamlag. Ett av barnen har haft besvär av en fistel, dvs att kiss och bais kommer ut samtidigt. Det skulle vara tecken på analvåldteckter i stor skala.

Tingsrätten i Åbo fällde Annelis pojkvän för kontinuerliga våldtäkter under nio månader mot de två döttrarna, då fyra respektive sex år gamla. Han fick 10 års fängelse, Anneli 7 år för medverkan.

Hovrätten i Åbo började förhandlingen 2012-01-31 bakom lyckta dörrar.

Seppo Isotalo


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!



Developed by Expinion.net