Israels attack mot Syrien
Filed under utrikes on 2/1/2013 by Author: red.

Israels attack mot Syrien

I onsdags angrep israeliskt flyg ett militärt forskningscentrum i Damaskus, samtidigt som regimen inlett en stor operation för att utplåna rebellerna i stadens förstäder.

Även om det inte finns skuggan till avtal mellan Israel och den väpnade oppositionen gör Israels attack tydligt att de alltmer terroristiska rebellerna framför allt spelar Israel i händerna genom att försvaga den huvudkraft som står emot Israel i regionen.

Egypten är redan borta ur spelet genom att USA har hjälpt en fundamentalistregim till makten som djupt splittrat nationen.

Israels förevändning att anfallet syftade till att förhindra vapenleveranser till Hizbollah i Libanon är bara alltför genomskinlig. Istället handlar det om att Israel vill testa hur försvagad regimen är.

Att de syriska rebellerna, Israel och västmakterna deltar i samma smutsiga spel för att bryta ned en suverän stat framgår av att de internationella reaktionerna på Israels gangsterattack nästan helt uteblivit (med Egypten, Ryssland och några få ytterligare undantag).

Hade detta varit Syrien som angripit vapensändningar till rebellerna på t ex turkiskt territorium hade fördömandena kommit blixtsnabbt. Den som nu söker ordet "Israel" på Carl Bildts blogg får noll svar.


Syriska trupper
inledde på fredagen storskaliga attacker mot områden  i utkanten av Damaskus fredag​​, två dagar efter israeliska jetplan påstås ha slagit ut forskningscentrat.

Regeringsoffensiven kommer efter informationer om att rebellerna förbereder attacker mot centrala statliga institutioner inne i huvudstaden.

Syriens armé kämpar nu mot en gerilla som är redo att dö och det betyder att det kommer att bli en lång kamp innan vi utraderar dem, sade en anonym regeringskälla.

Aktivister sa vid 14-tiden lokaltid att fredagens våld dittills dödat 33 personer.

Flyg- och artilleriattacker är särskilt tunga mot Damuskus förstäder Harsata, al-Qaddam och områden som ligger nära den libanesiska östgränsen, sa den Damaskusbaserade aktivisten Haytham al-Abdallah.


red

källa: Trend Agency


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net