Reinfeldt hotar rikets säkerhet
Filed under inrikes on 1/30/2013 by Author: red.

Reinfeldt hotar rikets säkerhet

Det är möjligt att statsminister Fredrik Reinfeldt med sitt uttalande om den svenska försvarsmakten som ett särintresse har begått en större blunder än någonsin Annie Lööf. Om svensk militär enbart är en penningslukande kravmaskin (som en slapp vänsterkritik i och för sig alltid gjort gällande, men i ogjort väder, eftersom den sedan 1970 har slukat allt mindre), då får man säga att den liberala public choice-skolan har fått ett magnifikt genomslag i svensk regeringspolitik.

Men då måste förvisso också skola, sjukvård, rättsväsende betraktas som särintressen. Och givet den grundsynen förstår man att dessa har blivit allt mindre tillgodosedda med resurser från statsmakten över tid. Den enda institutionella sektor som av personer i regeringsställning inte betraktas som ett särintresse är bankerna. Ty dessa kan göra hur dåliga affärer som helst, och bete sig hur skurkaktigt som helst mot långivare (alltså penningplacerare, småsparare), de behöver aldrig riskera något fallisemang för egen del.

Statsrådsberedning och finansdepartementet ser alltid till att de blir räddade och undkommer ansvar – i det nationella intresset, ty något särintresse representerar de alls inte. Måste man emellertid inte fråga sig om inte Fredrik Reinfeldt själv, som moderat partiledare, i denna och andra saker uttrycker ett särintresse – snarare än ett nationellt, i synnerhet som han och hans likar vid makten har sålt ut så mycket av det nationella självbestämmandet till extranationella organisationer som Nato och EU och fortsätter därmed?

På ett plan har statsministern med sitt partipolitiska självmål utan att vilja det sagt precis som det är: Den nuvarande svenska yrkeshären är inte vad den svenska nationen behöver för att försvara sin statliga suveränitet och sin territoriella integritet! Den är till själva sin grundritning oduglig till detta. Den symboliserar inget nationellt intresse utan ett rent yrkesintresse. Den ska operera endast under andra staters överbefäl, på andra länders territorier. Sveriges överbefälhavare har berövats sin värdighet och blivit ledare för en illa rekryterad soldatesk som Sveriges befolkning inte kommer att ha någon nytta av om det verkligen skulle gälla.

Men herr Fredrik Reinfeldt, liksom alla andra damer och herrar i den svenska politiska eliten, är skyldiga till just detta. Nu skyller de ifrån sig på en stackars general och tvingar honom av politiska skäl att sjukskriva sig. De sätter en hög åklagare på att utreda om det är ÖB – och inte politikerna! – som utgör ett hot mot rikets säkerhet.

Det är ett ynkligt spel. Ett folkförsvar värt namnet måste omedelbart börja reorganiseras. Vi står nu där de första skarpskyttarna stod i mitten av förrförra seklet!

Sven Hofman


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Seppo, Posted on 1/30/2013
Om önskan är att avveckla den svenska nationen och suveräniteten så är jag rädd för att det går helt emot svenska folkets vilja och då handlar den nuvarande processen och inte bara inom militären utan inom alla områden i samhället, om högförräderi. Norge avrättade Quisling för just det.


Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net