7-årings pseudominnen avgör finsk rättsskandal
Filed under utrikes on 1/29/2013 by Author: red.

7-årings pseudominnen avgör finsk rättsskandal


Nyhetsbanken har ensamt i Sverige följt upp mordet på Jukka Lahti i Ulvsby i Finland 2006. Expressen kom ut med nyheten 2010-06-23: "Slog ihjäl maken när barnen låg och sov". Uppgiften var felaktig, men har aldrig rättats till av Expressen.

Åklagaren driver idag, sex år senare, två separata processer mot Anneli Auer - under sträng sekretess. Den finska kriminaltidningen Alibi har fått tillgång till det hemliga materialet.

Det visar att att polisen lyckades få Annelis son, som var sju år när mordet begicks, ge en helt ny berättelse om händelsen.

Mordet skulle ha gjorts av hennes syster och mamma tillsammans. Systern började med kniv och mamman fullföljde med hammaren. Finska psykologer underkänner detta som pseudominnnen - grundade på traumat när pappan mördades. Pojkens pseudominnen strider mot det faktiska materialet från mordplatsen.

Uppgifterna är en del av en sekretessbelagt rättegång i Åbo hovrätt. Där granskas egentligen om Anneli dessutom hade låtit sin pojkvän våldta sina tre flickor.

Här är det också frågan om pseudominnen som Annelis son har kommit på efter att hennes mor friades för mordet på pappan. 

Detta material om våldtäkt ges ut på torsdag av Hymy, den stora avslöjande tidskriften i Finland. När sanningen nu finns tillgängligt följer finska media Sveriges exempel och mörklägger hela affären.

Nyhetsbanken däremot återkommer med detaljer.

Seppo Isotalo

0707633666 i Sverige
09-23615275 i Finland


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net