Syrien har övertaget
Filed under utrikes on 1/28/2013 by Author: red.

Syrien har övertaget


Syriens president Bashar al-Assad sade hans trupper har fått övertaget mot rebellerna i den 22 månaders långa konflikten.

Kriget skulle kunna avgöras på "två veckor" om Turkiet stoppade sitt stöd till rebellerna, rapporterar Al-Akhbar i Beirut på måndagen.

"Armén har en mycket stor ledning på marken och har uppnått betydande vinster," sa Assad till besökare i sitt palats i Damaskus .
Assad betonade att militären har hindrat oppositionen från att ta full kontroll över någon av landets 14 provinser.

Rebellernas "lekplats har begränsats till vissa gränsområden mot Turkiet, Jordanien och Libanon, och några fickor på landsbygden nära huvudstaden, som håller på att åtgärdas", sade han.

"Situationen i huvudstaden har förbättrats och strategiska områden, särskilt vägen till flygplatsen har säkrats trots rebellernas framstötar.

"USA har inkluderat Al-Nusra-fronten på sin lista över terroristorganisationer, och den åtgärden kommer att följas av en fullständig avveckling av denna al-Qaida gren."

Assad sade Ryssland inte kommer att ändra sitt stöd till Syrien. Moskva "försvarar sig självt, inte den syriska regimen", sade han.

Assad sade att under samtal med FN:s sändebud Lakhdar Brahimi i december hade diplomaten bett honom att avgå före slutet av sin mandatperiod 2014 som en del av ett övergångsavtal.

Då avbröts samtalen och från syrisk sida klargjorde man för Brahimi  att det enda sättet att få slut på konflikten var att lösa situationen på plats.


red


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net