Jihadister värvas i Tyskland
Filed under utrikes on 1/23/2013 by Author: red.

Jihadister värvas i Tyskland

Det tyska salafistiska sambundet (en extrem riktning i islam) värvar ivrigt för den väpnade kampen i Syrien och samlar in pengar till stöd för terrorkriget.

 Trots inreseförbud kunde den saudiske Shejk Muhammed Al-Arifti den 1 januari i Mainz och Heidelberg liksom dagen efter i två moskéer i Berlin med hundratals deltagare uppmana till jihad i Syrien.

Han är i Saudiarabien promoverad till ”Doktor i tro” och är en stjärnpredikant på den internationella jihadscenen. Via facebook, twitter och youtube når Al-Arifti ut till miljoner anhängare över hela världen. I arabiska TV-sändningar ger han gärna råd om prygel av olydiga fruar.

Det tyska vänsterpartiet Linkes Ulla Jelpke i förbundsdagen tog skriftligt upp frågan om inte Al-Arifti hade inreseförbud i Schengenområdet.

Jo, det hade han från den 13 december utfärdat i Schweiz gällande Schengen. Som orsak angavs ”fara för den offentliga säkerheten och ordningen eftersom han kunde komma att  uppmana till ”väpnad kamp”.

Men regeringen menade att inresa i Schengenområdet ändå var möjlig! Enligt tidningen Die Zeit förfogade Al-Arifti redan över ett Schengenvisum utfärdat före den 13 december.

Ulla Jelpke anser att regeringen använder dubbla måttstockar.

 "Jihadbanden kämpar i Syrien inte för demokrati och mänskliga rättigheter utan för ett blodigt krig mot religiösa och etniska minoriteter.”

junge Welt 22/1 2013 

PS.

Tillkommer att enligt ögonvittnen var poliser närvarande vid den ena moskén i Berlin. De ingrep inte. Möjligen var han under diplomatiskt skydd. Två bilar med saudiska diplomatmärken körde fram. Al-Arifti värvade förra söndagen vid en solidaritetsföreställning för "nödlidande muslimer" i Syrien.

Att detta får pågå kan det ha att göra med Tysklands försäljning av 200 Leopard-stridsvagnar till Saudi-Arabien? Beslöts trots protester. Märkligt att den annars mäktiga Israellobbyn inte var så aktiv. Och Angela Merkels uttalanden – i andra sammanhang – att Tyskland har ett speciellt förhållande till Israel. Nya vapenförsäljningar är på gång.Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net