Massarresteringar av turkiska fredsvänner
Filed under utrikes on 1/21/2013 by Author: red.

Massarresteringar av turkiska fredsvänner


Turkiska myndigheter har gripit advokaten Selcuk Kozagacli efter ett besök i Syrien

Selcuk Kozagacli är ordförande för vad som på engelska heter Contemporary Lawyers Association (CHD) i Turkiet och hans besök har syftat till att skaffa information om situationen i Syrien.

Kozagacli greps vid sin ankomst till Istanbul flygplats från Beirut.

Tidigare har turkiska polisen gripit 85 personer, däribland 15 jurister varav nio är medlemmar i CHD. De anklagas för att ha haft kontakter med en "förbjuden organisation", rapporterar den syriska nyhetsbyrån Sana.

Samtidigt rapporterar många västmedia idag skadeglatt att Ryssland beslutat skicka tv flygplan för att evakuera sina medborgare från Syrien. Man gör dock klokt i att inte dra några förhastade slutsatser av dessa uppgifter.

Syriska stridsflygplan angrep idag måndag rebellposteringar i två städer öster om Damaskus, samtidigt som en total strömavbrott under natten - orsakat av rebellerna - började hävas på morgonen.

Tyska IK-News
uppger att tusentals rebeller har omringats utanför Damaskus.

Syriska
oppositionsledare sade på måndagen att de för andra gången hade misslyckats med att komma överens om en övergångsregering .

Den syriska nationella rådet (SNC) sade i ett uttalande att ett femmannautskott skulle lägga fram förslag om att bilda en regering inom 10 dagar, efter att samtalen på ett hotell i Istanbul avbröts utan någon överenskommelse om en tillfällig premiärminister.

Över hälften av de 70 deltagarna i samtalen gick emot ett regeringsbildande. Uppenbarligen är det de mer islamistiska grupperna som fruktar att en regering genast kommer att bli kontrollerad av "upprorets" utländska finansiärer och föredrar det politiska kaos som präglar oppositionen.

Källor: Sana, Reuters, http://einarschlereth.blogspot.se/ m fl.


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net