Sverige och Storbritannien övar Syrieninvasion
Filed under inrikes on 11/18/2012 by Author: red.

Sverige och Storbritannien övar Syrieninvasion


Mer än tusen Royal Marines kan skickas till Syrien med kort varsel.
Det beskedet kommer två dagar efter att utrikesminister William Hague manade till stora aktivitet i det internationella samfundet för att insätta en Israelvänlig regim i Damaskus, och en vecka efter att ÖB Gen Sir David Richards bekräftade att försvarsministeriet har "mycket begränsade beredskapsplaner" för militära aktioner.

Men igår kväll varnade högre armébefäl för att alla brittiska trupper måste sättas in i Syrien i tillräckligt antal och med makt att använda dödligt våld om de snabbt ska kunna ta sig ut efteråt.

Både Storbritannien och Frankrike har för närvarande mer än 2 000 soldater i Medelhavet som en del av övningen Cougar 12  som kommer att kulminera i landstigningar i Turkiet senare denna månad.

Ledda av brigadgeneral Martin Smith och hans högkvarter, innehåller den brittiska beredskapsstyrkan också HMS Bulwark, helikopterbäraren Illustrious, flera krigsfartyg och en atomubåt.

Efter krigs spel på Korsika och i Albanien kommer 15 nationer att delta i en större övning utanför Turkiet med totalt 16 000 soldater från bl.a. Kanada, Frankrike, Holland, Sverige och USA, uppger Sunday Express.

Det svenska försvarsdepartementet har de senaste veckorna flaggat för flera samövningar med Nato, men inte för denna.

Stefan Lindgren


Fler artiklar i samma ämne
Det finns inga andra artiklar i samma ämne här, men använd gärna sökmotorn!


Lämna gärna en kommentar!
  (Klicka på länken Lämna en kommentar! använd sedan formuläret och skriv ditt riktiga namn (inga alias tack!)

Lämna en kommentar!Developed by Expinion.net